Patut de lemn pentru bebe sau patut pliant

patut lemn vs.

La sfârşitul lui martie voi aduce pe lume comoara din pântecele mele. Cum mai este puţin, am început să ne preocupăm de cele necesare vieţii extrauterine a fetiţei. De aici prima dilemă, pătuţul! E printre primele lucruri care trebuiesc cumpărate… aşa că mă întreb ce sa aleg: pătuţ de lemn sau pliant?!
Fiecare are avantajele şi dezavantajele lui. Am ajuns la concluzia că este bine să le ai pe amândouă! dacă este cu putinţă. Cel de lemn va lua locul pe poziţii în camera bebeluşului iar cel pliant atunci când se pleacă de acasă.
Ca preţ, un pătuţ de lemn începe de la 300-500+ lei iar unul pliant porneşte de la 200lei; în funcţie de complexitate. Să nu uit de saltea (în caz că trebuie luată separat) una de dimensiuni normale(120×60) costă 130lei.

  pătuţ de lemn vs. pătuţ pliant:

Pătuţ de lemn pentru bebe
-stabil
-se curăţă uşor
-nu se adăposteşte/îmbibă praful
-la 6 luni, bebeluşul va dori să se redice în picioruşe şi gratiile de lemn îl vor ajuta să se ridice, pe deasupra îşi intensifică muculatura. Pe când, la cel pliabil, bebeluşul nu are de ce se prinde ci dă cu mânuţele în gol.
-ca aspect, este mai elegant
-se pot prinde de margini foarte multe jucării
Pătuţ pliant pentru bebe
-se împachetează cât un rucsac şi este extraordinar în călătorii
-ca aspect, este mai modern
-se poate folosi ca ţarc de joacă
-este o soluţie foarte bună de moment, până ce ajunge copilul la 6-7 luni
-după 6-7luni îi trebuie cumpărată o saltea pentru că trebuie mutat cu un “etaj” mai jos
De care preferaţi?

UPDATE: Fetiţa mea are acuma 1 an şi 6 luni, până la urmă i-am cumpărat patuţ din lemn… nici măcar o oră nu a dormit în el, dormea cu mine în patul mare… Când a împlinit 1 an şi câteva luni l-am scos afară din cameră – ocupa locul degeaba! În concluzie: am cheltuit degeaba banii pe un pătuţ din lemn pe care l-am folosit mai mult pe post de ţarc. Ulterior am înţeles greşeala care am făcut-o… pentru nou-născut este nevoie de un coşuleţ micuţ de dimensiunea bebeului, când este micuţ nu are noţiunea spaţiului iar într-un pat mare nu se simte bine, e agitat şi “abandonat”. Dacă o să mai am un bebe voi lua un coşuleţ special pentru bebe mic sau un pătuţ de mici dimensiuni.

 

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

3 thoughts on “Patut de lemn pentru bebe sau patut pliant

  1. buna
    si eu imi astept cu drag cel de-al treilea copil,tot la jumatatea lui martie.Eu am incercat ambele variante cu primele fetite(3ani ,3 luni si 1 an si patru luni)Asta pana au hotarat eloe ca se odihnesc mai bine alaturi de noi,in pat…Din ce pot spune e ca,intr-adevar,patutul de lemn ajuta atunci cand copilul incepe sa se ridice singur,dar mie mi s-a parut mai practic cel pliant,pentru ca l-am putut duce peste tot cu noi,mentinandu-le climatul de acasa.In plus,incepand de la un an,li se cam impotmoleau piciorusele in gratii(chiar daca aveam aparatoare)Asa ca,din punctul meu de vedere,mi-a fost mai util patutul pliabil-dar mai mult din considerente practice ;depinde si de cat de mult calatoriti.Ca tarc nu l-am folosit nici pe unul,nici pe altul,intrucat,de pe la vreo 5 luni le-am asternut pe jos cate o plapuma si le-am lasat acolo,era un loc mai grozav de descoperit!
    Multa sanatate si tie,si micutei
    Marinela

  2. Pana la urma am dat comanda la un patut din lemn, iar daca vom calatori vom lua unul pliant daca va fi nevoie. Multumesc pentru urare! Multa sanatate si familiei tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *