Ştiai că televizorul poate limita imaginaţia copilului?

Chiar şi emisiunile TV de cea mai bună calitate pot limita imaginaţia copilului pur şi simplu deoarece televizorul face toată treaba, necesitând doar un efort minim din partea copilului. Chiar şi la vârsta de 2 ani televizorul îi învaţă pe copii să devină consumatori pasivi de distracţii în loc ca aceştia să înveţe cum să se amuze singuri.

Un lucru pe care vă recomand cu putere să-l evitaţi este televizorul… şi nu eu spun asta; Dr. Spock o spune!

Puţine sunt mămicile care fac activităţi alături de copii lor. Multe se limitează exclusiv la îngrijirea lui; uitând cât de importantă este instruirea acestuia încă de mic.

În cartea lui June Oberlander scrie că educatorii din ziua de azi sunt de părere că o stimulare timpurie este foarte importantă pentru dezvoltarea copilului.

Activităţile educative pentru copii jută la îmbunătăţirea gândiri, a judecăţii şi a capacităţii de asociaţie.

Cheia învăţatului la copii este introducerea şi dezvoltarea unor abilităţi la momentul potrivit. O lacună în procesul de învăţare şi dezvoltare a copilului este cea care creează, în opinia educatorilor, multe probleme de învăţare şi comportament acasă şi la şcoală.

Copilul trebuie instruit cu dragoste, blândeţe şi consecvenţă.

Felul în care mama comunică cu propriul copil este foarte important. Inflexiunea vocii, plină de laudă, consecvenţă fără apăsare, blândeţea şi dragostea vor permite copilului să crească, având o atitudine pozitivă faţă de el însuşi şi de mediul înconjurător.

Internetul este plin de activităţi pentru copiii. Trebuie doar să căutaţi pe google. Cuvintele cheie în limba engleză sunt: crafts for kidshandmade activities for kids etc.

 

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *