Cum faceţi baghetele in aparatul de facut paine

Acum puteţi avea delicioase baghete franţuzeşti în casa dvs! Deveniţi un adevărat brutar şi impresionaţi-vă familia şi prietenii făcând delicioasele, crocantele baghete originale. Iată o reţetă pentru o baghetă standard, cu sfaturi şi ponturi pentru a vă personaliza pâinea, dar şi reţete delicioase create de brutarii Paneo ca să vă îndrume inspiraţia.

Pentru 4 minibaghete de 100 g fiecare
Timp 2:20

bagheta

Prepararea aluatului: puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă, sare, făină şi drojdie. Puneţi vasul de copt în maşină. Selectaţi programul baghetă (9). Apăsaţi butonul “stop-start” (oprire-pornire).

Modelarea baghetelor:

1. Făiniţi-vă mâinile pentru a evita lipirea şi scoateţi uşor aluatul din vasul de copt.
2. Modelaţi aluatul într-o minge şi împărţiţi-o în bile egale ca dimensiuni.
3. Luaţi o bilă: aplatizaţi-o cu palma mâinii pe o suprafaţă făinită pentru a obţine o formă dreptunghiulară.

4. Pliaţi dreptunghiul obţinut în jumătate, apăsaţi-l, apoi puneţi-l cu partea unită în sus. Repetaţi operaţiunea pentru a obţine un dreptunghi perfect.
5. Apoi rulaţi aluatul în jurul degetului gros, apăsând partea unită cu palma celeilalte mâini. Repetaţi această operaţiune de încă 3 sau 4 ori pentru a obţine o baghetă bine modelată, de aceeaşi lungime ca tava de copt.
6. Apoi rulaţi bagheta. Repetaţi pentru fiecare dintre baghete.

baghete aluat
7. Faceţi tăieturi pe suprafaţă cu o grignetă sau cu un cuţit zimţat.
8. În final, pentru a obţine nişte baghete rumenite frumos, pensulaţi-le cu puţină apă.
9. Puneţi-le în vasul de copt din aparat şi apăsaţi butonul “stop-start” pentru a porni procesul de coacere (55 minute). Când auziţi bipul, scoateţi baghetele.

baghete aluat

Ponturile brutarului

Pentru a da mai mult gust baghetelor dvs. sau pentru a adăuga o tuşă personală reţetei:

adăugaţi ingrediente la alegerea dvs. în timpul etapei de frământare. Un bip vă va spune când să le adăugaţi: seminţe de susan, cereale sau chiar brânză, alune, nuci, măsline sau bucăţi de şuncă. Tăiaţi-le fin înainte de a le adăuga la celelalte ingrediente. Pe următoarele câteva pagini veţi găsi 10 variante faţă de reţeta de baghete tradiţionale.

Pentru o tuşă mediteraneană: adăugaţi puţin ulei de măsline la aluat (1 linguriţă, după gust) şi de asemenea pensulaţi baghetele cu el înainte să le coaceţi!

Pentru a vă decora baghetele şi a obţine un rezultat spectaculos: preparaţi baghetele normal, umeziţi-le înainte să le tăiaţi la suprafaţă iar apoi tăvăliţi-le prin seminţe la alegere: mac, in, floarea-soarelui sau chiar susan.

Pentru a obţine efectul “urechi de porumb” pe care în vedeţi în brutării: este destul de simplu! Folosiţi o foarfecă pentru a tăia vârfurile baghetelor la 2 sau 3 cm (faceţi tăieturi adânci). Apoi trageţi capetele succesiv spre dreapta şi stânga şi lăsaţi-le pe toate jos pentru ca bagheta să formeze urechile.

Pentru a decora baghetele îndulcite: iar, cu foarfeca, puteţi face tăieturi mai mici pe părţile de sus ale baghetelor: o tuşă de finisare perfectă pentru pâinile cu lapte sau pâinile brioşă!

Vezi mai multe reţete făcute în aparatul de paine Moulinex.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

5 thoughts on “Cum faceţi baghetele in aparatul de facut paine

  1. eu am varianta mai veche de aparat de paine,o tava pentru 4 baghete de unde pot procura,are cineva vreo idee?

  2. am luat si eu un aparat ca ce din poza de mai sus de facut paine si am o problema:am vrut sa fac baghete si in carte spune cand aud beep-ul sa apas pe star/stop sa scot aluatul si aici apare problema:apas pe start/stop si nu se opreste malaxorul….are vreo problema masina mea?cat ar trebui sa tin apasat pe buton si cand ar trebui,intre acele beep-uri?
    Va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *