Ce anume te motivează? Afla care sunt cei mai mari motivatori pentru a excela in ceva

Motivele se află pe primul loc, răspunsurile pe al doilea.

Se pare că viaţa dispune de un tertip misterios de a camufla răspunsurile într-un asemenea mod încât ele devin vizibile numai pentru cei care sunt suficient de inspiraţi pentru a le căuta – care au motive de a le căuta.

Când ştii ce vrei şi cu adevărat, descoperi un mod de a obţine ce vrei. Răspunsurile, metodele şi soluţiile de care ai nevoie pentru a rezolva problemele, ca şi modul de rezolvare, îţi vor apărea fără îndoială.
Există o veche zicală “Necesitatea este mama invenţiei”. Cât este de adevărat! Având aceasta în minte ia în considerare în primul rând motivele, iar în al doilea rând răspunsurile.

Lucruri diferite motivează oameni diferiţi.
Avem cu toţii propriile noastre “corzi sensibile”. Şi dacă faci puţină investigare a sufletului tău, sunt sigură că vei reuşi să întocmeşti o listă captivantă.

Care sunt unii dintre marii motivatori pentru a excela în ceva?
Alături de dorinţa evidentă de câştig financiar, există alţi patru mari motivatori.

Primul este RECUNOAŞTEREA. Marile companii şi directorii de vânzări înţelepţi ştiu că unii oameni vor face mai mult pntru a li se recunoaşte meritele decât pentru recompense materiale.
De aceea firmele comerciale de succes, mai ales cele implicate în vânzări directe, fac multe eforturi pentru a recunoaşte orice realizare, mare sau mică. Ei ştiu că în lumea noastră suprapopulată mulţi oameni simt că nimănui nu îi pasă de ei, că nu au nicio importanţă. Iar recunoaşterea este genul de validare a meritelor lor. De fapt, cei care recunosc meritele celorlaţi spun: “Hei, eşti special, eşti deosebit”.
Cred că dacă mai multe companii ar avea mai multă grijă să recunoască meritele angajaţilor lor – nu numai agenţii de vânzări, dar şi directorii, secretarele şi personalul de serviciu – ar fi martorele unei creşteri a productivităţii.

Al doilea motiv  pentru care oamenii excelează este deoarece le place SENTIMENTUL că sunt câştigători. Acestea este unul dintre cele mai bune motive.
Sunt mulţi milionari care încă mai muncesc zece, douăsprezece ore pe zi, câştigând şi mai multe milioane. Şi nu o fac pentru că au nevoie de bani. O fac pentru că au nevoie de bucuria, plăcerea şi satisfacţia pe care le obţin din “câştigurile” lor. Pentru ei, banii nu sunt principalul imbold; au deja foarte mulţi. Şti care este? Este parcursul – sentimentul înviorător pe care îl încerci atunci când câştigi.
De obicei mulţi spun: “dacă aş avea un milion de dolari nu aş mai lucra nicio zi din viaţa mea”. Probabil că de aceea bunul Dumnezeu are grijă ca oamenii care spun lucruri de genul acesta să nu facă niciodată avere. Ar renunţa cu toţii.

Al treilea mare motivator este FAMILIA. Unii oameni vor face pentru cei pe care îi iubesc ceva ce nu vor face pentru ei înşişi.
Odată, cineva a spus: “Eu şi familia mea avem un ţel: să  călătorim în jurul lumii. Pentru a face tot ce vrem să facem ne-ar trebui un sfert de milion de euro pe an”. Incredibil! Familia te poate afecta în asemenea grad? Răspunsul este: “Bineînţeles!”. Ce norocoşi sunt cei care sunt atât de profund afectaţi de iubire!

MĂRINIMIA, dorinţa de a împărţi cu alţii ceea ce ai, este al patrulea mare motivator. La moartea lui Andrew Carnegie, magnatul oţelului, biroul său a fost deschis. Într-unul dintre sertarele biroului se afla o bucată de hârtie îngălbenită de vreme. Pe acea bucată de hârtie, care data din vremea când avea douăzeci de ani, Carnegie scrisese principalul ţel al vieţii sale: “Am de gând să îmi petrec prima jumătate din viaţă acumulând bani. Am de gând să îmi petrec ultima jumătate din viaţă împărţind aceşti bani”. Şti ceva? Carnegie a fost atât de inspirat de aceasta încât a acumulat 450 de milioane de dolari. Conform revistei Forbes din februarie 2008, averea sa ar fi echivalentă cu 293,8 miliarde de dolari americani în 2007.
Şi, într-adevăr, în ultima parte a vieţii sale a avut bucuria de a-i împărţi.

Pe tine ce anume te motivează?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *