Nimeni nu te poate face sa te simti inferior

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara consimtamantul tau. (E. Roosvelt)

Ai auzit vreodata de o vorba din batrani care zice:” Nimeni nu te poate considera inferior fara ca tu sa ii permiti!”?

De aici incolo, treaba devine simpla.

Puterea e la tine. Depinde daca o dai sau nu celor din jur. Sau poate iti place sa fii o fiinta chinuita, si atunci ii cauti pe cei care te streseaza, caz in care retrag ce am spus.

Ce inseamn alfa?..

In cazul barbatilor inseamna ca intr un grup exista un individ care este lider…si care va avea parte de femeile cele mai atragatoare.

In cazul femeilor o femeie alfa este cea pe care celelate femei o invidiaza pentru succesul pe care il are si pe care toti barbatii o vor.

Asadar, sa ai personalitate alfa inseamna sa iti dezvolti acele abilitati care te fac pe tine alfa intr un grup…

Peste tot unde exista grupuri exista o ierarhie.

Dar ierarhiile si contextul se schimba.

Intr-o echipa de sport exista un capitan.

Intr-o familie exista un cap al familiei.

Intr-o clasa exista liderii, nu cei desemnati ci cei care sunt recunoscuti astfel de ceilalti.

Intr-o puscarie exista seful de camera, de obicei cel mai vechi respectat si bun la bataie.

Acestia nu sunt lideri desemnati, ca la munca, unde managerul e pus acolo si investit cu autoritate.

Alfa sunt cei care ISI ASUMA rolul de lideri in primul rand.

Prin ceea ce fac.

In lumea animalelor, a mamiferelor, exista in orice specie indivizii alfa. Ei sunt responsabili pentru majoritatea imperecherilor din grup. Pentru ca natura cere ca cele mai bune gene sa fie transmise mai departe.

Vom vorbi mai pe larg despre acest lucru insa acum cateva cuvinte despre personalitatea alfa in specia umana.

Statutul social

Intr-o lume superficiala care alearga dupa recompensa imediata….un novice isi imagineaza ca sa ai statut social inseamna sa ai bani, o masina magica si un casoi urias.

Nu as putea sa contrazic aceasta afirmatie decat astfel: Cand esti intre alti oameni care au aceleasi lucruri ca si tine, si iei picioare in fund in fiecare zi de la ei….pentru ca nu ii impresioneaza lucrurile materiale si tu esti cu o atitudine de ratat..ce se alege de statutul social?

Ai ghicit…PRAFUL

Asadar daca crezi ca statutul social depinde de aceste lucruri materiale..mai gandeste-te odata. Statutul social vine din cu totul alte lucruri.

-atitudine

-respect

-valoare

Un rege nu se naste, ci devine, i-a spus Philip fiului sau Alexandru cel Mare.

La fel, un alfa nu se naste , ci devine. In orice specie, inculsiv cea umana.

Suntem in grupuri, poate ca ne nastem egali, insa virtutile noastre ne fac sa fim unici si diferiti..

In orice grup se intampla ca unul are un statut si o autoritate mai mare.

Cand exista mai multi cu statut social asemanator , incepe conflictul, concurenta, competitia.

Verbala, fizica, psihologica mai ales.

Nu am scris nici un rand despre personalitate alfa gandindu-ma ca eu detin adevarul suprem, ca numai calea mea este cea care trebuie urmata, si cu siguranta nu mi-am imaginat vreodata ca toti cei cu personalitate alfa vor fi o armata de brute naziste create de mine care vor marsalui pe strazi.

Cand spun ca eu pot ajuta o persoana sa isi dezvolte personalitatea alfa ma refer la urmatorul lucru:

Toti oamenii se nasc cu potentialul de a vorbi peste cativa ani de la nastere.

Dar sa presupunem ca nu ai noroc in viata si ajungi de la o varsta foarte frageda sa fi crescut in padure de animale salbatice.

Exista peste 40 de cazuri foarte bine documentate de astfel de copii, crescuti de animale, in mare parte de lupi, dar si de antilope, gorile si alte vietuitoare.

Iti las acest link , care este in limba engleza dar este foarte bine documentat in aceasta privinta.

http://www.feralchildren.com/en/index.php

Ceea ce este uimitor la acesti copii, este ca daca au depasit varsta de 3-4 ani si nu au invatat sa vorbeasca, toate incercarile ulterioare de a-i invata sa vorbeasca , dupa recuperarea acestor copii de catre oamenii de stiinta, s-au soldat cu esecuri.

Asadar , daca nu esti ca Mowgli din Cartea Junglei si nu ai in jurul tau animale geniale care te invata sa vorbesti, te nasti cu potentialul de a vorbi si mori fara sa scoti in viata ta un cuvant.

Daca nu te-ai prins inca unde vreau sa ajung, da-mi voie sa continui.

Eu cred, dupa cativa ani de citit si experimentat , ca toti oamenii , asa cum se nasc cu potential de a vorbi, se nasc cu potential pentru ca intr-o zi sa fie alfa.

Cu toti ne nastem cu potential pentru inmultire si supravietuire.

Si pentru ca suntem oameni si nu animale, si am evoluat mai bine decat orice alta specie, inmultirea s-a transformat in atractie sexuala si iubire, iar lupta pentru supravietuire s-a transformat in lupta pentru statut social.

Insa majoritatea oamenilor se nasc, traiesc si mor in echivalentul unei jungle cand vine vorba de personalitate.

La fel ca si copii din padure, se nasc cu posibilitati pe care nu ajung sa si le exploreze niciodata in intreaga lor viata.

As putea sa scriu o intreaga carte doar despre piedicile pe care societatea si sistemul educational le pun tinerilor din intreaga lume cand vine vorba de dezvoltat potentialul pe care natura l-a oferit, insa nu este nici locul si nici timpul pentru asta.

Asadar acum ajungem si la personalitate alfa si la scopul meu.

Daca ai potentialul de a fi bun in atractia sexuala, de a avea succes in viata, statut social inalt, etc si nu ai reusit sa il valorifici , asta nu inseamna ca nu poti.

Cu cat trece timpul e mai greu, aceste lucruri , despre sex si iubire, despre pozitita in societate si bani, trebuie sa le inveti inca de pe bancile scolii, insa stim cu totii ce te invata la scoala.

La scoala nu te invata cum sa ai succes in iubire sau cum sa iti satisfaci partenerul sexual in asa fel incat sa fie satisfacut si sa nu caute satisfactie in alte parte.

La scoala nu te invata cum sa iti faci afacerea proprie si nici statul nu te ajuta cu nimic, in schimb te invata cum sa iti faci un C.V. cat mai frumos si sa iti faci numarul in fata celor de la interviu, si POATE ti se va oferi sansa de a fi un sclav modern.

La scoala nimeni nu te ajuta sa iti dezvolti creativitatea, pentru a gasi rapid solutii la problemele care le ai in viata, ci trebuie sa stai cuminte si ascultator,ca un mic sclav obedient si sa asculti de autoritatea de la catedra, sa memorezi o carte intreaga si sa o reciti in timp ce esti plesnit cu joarda peste fund.

Si apoi cand se alege praful de tot potentialul de a face lucruri minunate in viata, cine e de vina?

Citeşte tot articolul

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

3 thoughts on “Nimeni nu te poate face sa te simti inferior

  1. @ketherius
    Da, asa este.

    Intr-adevar, nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori, fiecare avem ceva in noi, fiecare ne pricepem la ceva anume, mai exact fiecare avem un HAR, o vocatie, (unii o descopera mai devreme altii mai tarziu) care ne face superiori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *