19 Noiembrie 2009 – oficierea casatoriei. Acte necesare

Dupa o relatie de convietuire împreuna de 5ani iata ca a venit momentul sa trecem si noi prin ceea ce se numeste legalizarea relatiei. Ca majoritatea cuplurilor am trecut si noi atât prin urcusuri  cât si prin coborâsuri dea lungul anilor. Pâna la urma ramân doar clipele si amintirile frumoase.

Îmi doream foarte mult ca data oficierii casatoriei sa fie intr-o zi de 19 pe la sfârsitul anului. Deoarece pentru mine este o data memorabila … acuma nu vreau sa mai intru în detalii…

Trebuia sa facem acest pas înca din 2007. Dar, toate au un timp si iata ca acuma a venit si timpul nostru.
Cum fara birocratie nu se poate în tarisoara noastra… a început calvarul din momentul în care am inceput sa strâng actele pentru dosar.
Certificatele prenuptiale ne-au dat cea mai mare bataie de cap. Deoarece trebuie duse la primarie înainte cu 10-13 zile înainte de data dorita pentru oficierea casatoriei civile. Certificatul prenuptial se poate elibera de orice medic de familie si costa 40 lei (pretul difera la fiecare cabinet). Pentru a primi un astfel de certificat trebuie sa faceti (sotul si sotia) raze la plamâni si VDL(sifilis). Analizele costa 24lei  VDL si 30lei pentru plamâni. Femeile însarcinate isi fac doar VDL-ul pentru ca n-au voie sa faca raze.
Mi se pare foarte aiurea sa ti se ceara analizele pentru sifilis, în fine, mai util ar fi fost niste controale  pe la psihiatru. Macar sa stii ce nebun/a îti iei :)))

A trecut si acest moment. Clipe frumoase pe care nu le vom uita. Urmeaza sa-mi schimb bulentinul si permisul si mai trebuie sa ma obisnuiesc cu noul nume. Îmi doream foarte mult sa-mi pastrez numele, dar, era prea haios sa am 4 nume :)

Drept urmare, daca intentionati sa va cununati aveti nevoie de urmatoarele acte:
De la primarie (camera STARI CIViLE) cereti un fluturas pe care scrie actele necesare pentru dosar.
În fiecare judet difera… noi am avut nevoie de următoarele:
ACTE NECESARE PENTRU CASATORIE
-domiciulul sau resedinta
-buletinelor sotilor – original
-certificatele de nastere original + copie xerox
-certificatele prenuptiale de la medicul de familie
-buletinele a doi martori (am dus o copie xerox)
-dupa caz – certificat de deces sau sentintinta de divort
-taxa 71 lei + 2x1leu se plateste la caseria Primariei (taxa este pentru cei care au cununia în weekend, daca este in cursul satpamânii atunci nu se percepe taxa)
-cerere solicitare livret de familie (se completeaza o cerere tipizata).

Ceremonia a ţinut vreo 5 minute.

Urmează tam-tamul nuntii..

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “19 Noiembrie 2009 – oficierea casatoriei. Acte necesare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *