o viaţă mai clară

Nici nu vă puteţi imagina cât de mâhnită m-am simţit când mi s-a spus că trebuie să port ochelari permanenţi. Eu care aveam o vedere foarte bună, eu, care cu greu îmi găseam o pereche de ochelari, chiar şi de soare, care să îmi stea bine…

Înainte de naştere aveam doar la ochiul stâng un nesemnificativ de -0,1. Iar după 3 ani după un control să aflu că la ambii ochi am -1.5, miopie scăzută şi că din 100% vedere bună, 20 % îmi este afectată :( doar pentru că nu am mers mai devreme la un control. Ştiam că naşterea afectează vederea, dar nu m-am gândit că atât de grav poate degrada.

După aflarea veştilor m-am resemnat, sănătatea ochilor este mult mai importantă şi mi-am ales o pereche de ochelari. Cât timp domnul inginer se ocupa de lentile, eu a trebuit să îmi aleg o ramă de ochelari, le-am probat aproape pe toate, parcă niciuna nu îmi plăcea cum îmi venea…ştiam  că dacă nu-mi va plăcea cum îmi vine nu-i voi purta.

Îmi doream o pereche de ochelari finuţi care să nu iasă foarte tare în evidenţă şi i-am ales pe aceştia

 

 

Când mi-am pus ochelarii pe ochi, m-am ameţit puţin, dar după câteva secunde aproape că îmi venea să plâng când vedeam în jurul meu claritate, detalii pe care nu le perceam înainte şi mai ales am rămas surprinsă când am observat nuanţa culorilor din împrejur, mă simţeam ca un orb care vede pentru prima dată şi mă minunam ca un copil :) acuma totul in jurul e mult mai frumos, mai limpede, mai clar… şi mai ales nu mai dureri infernale de cap.

Dacă simţiţi că nu mai vedeţi ca înainte, nu ezitaţi, mergeţi la un consult, durează doar câteva minute. Nu uitaţi că la femei, în timp ce înaintăm în vârstă vederea se micşorează mult mai repede iar o pereche de ochelari poate opri acestă înaintare…

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “o viaţă mai clară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *