Primul aer rece, prima răceală

O ieşire în parc a fost suficientă ca prichindica mea să răcească. A început ieri seară, curgându-i nasucul şi a continuat toată noaptea, cu treziri în plânset, pentru că sărăcuţa nu putea respira. Avem aspirator nazal, dar când îl vede începe o criză de plâns şi dabea o mai liniştim. Nazomer am folosit fără succes. Evit să-i dau nurofen (aşa cum aud că fac alte mămici) de la primele semne de răceală cum ar fi cursul nasului şi încă nu sunt sigură dacă greşesc sau nu. Spre seară, cum începuse să tuşescă, i-am dat 7 picături de ambroxol, rămase din ianuarie. Cât de groaznic este să ţi se îmbolnăseacă copilul şi duminica să nu existe farmacii deschise…

Dis de dimieaţă a fugit soţul la farmacie şi a luat “nasic” un alt şpray nazal, nurofen şi ambroxol, acelea pe care le aveam în casă erau desfăcute deja de prea mult timp. De dimineaţă i-am dat nurofen şi ambroxol. Dr. pediatru are program de după amează … vom merge la un control imediat ce se trezeşte micuţa. Trebuie neapărat să schimbăm pediatrul pentru că “nu ne înţelegem” mi se pare că este arogant şi atât de impunător încât nu mai îndrăznesc să-l deranjez. Deşi îl alesesem după multe recomandări ca “cel mai bun pediatru din oraş” am ajuns la concluzia că am făcut o greşelă alegându-l, pentru că nu-mi place deloc.

Când ne primeşte în cabinet şi are ţigara aprinsă de-a dreptul îmi vine să disper.

Când îmi răspunde la întrebări o face într-un mod “sictirit” de parcă-l deranjez sau de parcă întrebarea mea e tare idioată şi mă face să mă simt prost şi neajutorată…

Şi, pe deasupra, comunicare doctor-pacient e nulă.

Tot spun că-l voi schimba… trebuie să găsesc un dr. pediatru de care să fiu mulţumită şi la care să pot apela fără frustrare atunci când este cazul.

Acuma, când scriu aceste rânduri, Beatrice este la mine în braţe, doarme la ţiţi -singura ei alinare şi respiră greu… atât de mult mi-aş dori să-i pot lua această stare de disconfort şi suferinţă şi să o port eu iar ea să zburde prin casă, să râdă şi să zâmbească aşa cum o face mereu.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *