Casuţă de păpuşi din carton reciclabil

Weekend-ul care tocmai a trecut m-am înhămat într-un proiect căruia nu i-am putut rezista. De cum am văzut proiectul Roxanei de căsuţă pentru păpuşi din carton [vezi aici proiectul] am început să buchisesc o căsuţă mai micuţă, aşa a ajuns la forma unui “penthouse”, deasupra am amenajat o grădină/terasă. Pentru interiorul am decupat tapet alb pe care l-am pictat manual în diferite nuanţe de culori. În 3 zile am terminat casuţa spre fericirea fetiţei :)

După cum se poate observa în poza de mai jos,  podeaua, peretele din faţă şi acoperişul sunt 3 bucăţi de carton luate dintr-o cutie mai mare, astfel cei trei pereţi nu au mai trebuit să fie lipiţi (doar întăriţi).

Am sprijinit bucăţile de carton şi am început să lipesc toate marginile cu bucăţele de ziare şi aracet prin tehnica papier mache (uns cu aracet, lipit o bucăţică de ziar, dat peste iar cu aracet). După ce am terminat toate marginile şi colţurile interioare am lăsat la uscat.

Să nu credeţi că Bea a stat deoparte, eu dădeam cu aracet ea lipea ziarul :) [desigur s-a plictisit după o vreme :) ]

După ce s-a uscat, am lipit în locurile rămase încă un rând de ziare. Lasat iar la uscat, şi am îmbrpcat al doilea rând în ziare şi aracet.

Am observat că în locurile unde am pus bucăţi mai mari de ziar s-au format valuri, deci pentru a nu avea denivălări e recomandat să folosim bucăţi micuţe de ziar .

Fiecare cameră am îmbrăcat-o în tapet alb pe care l-am pictat cu tempera finger paint.

În bucătărie am încercat să pictez o formă de faianţă :)

Nici nu a aşteptat să se usuce bine căsuţa că a început să-şi aducă diferite jucării. Avem de la altă căsuţă diferite piese de mobilier din plastic. Pentru baie nu avem nimic. Dacă nu mă încumet să modelez piesele din pasta modelatpare aşa cum a făcut Roxana poate reuşesc alte variante. Mă gândesc să-i comand mobilier din lemn în miniatură.

Am mai observat că în funcţie de tipul pensulei consumă mai mult sau mai puţin aracet. În total am consumat 750 g aracet (aproape 2 cuti).

Aşa arată terasa

Ce fel de detalii credeţi că aş mai putea adăuga în interior? Mă gândeam ca în living să desenez un televizor (astfel păpuşile să se uite la desene animate)… sunt în pană de idei.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

4 thoughts on “Casuţă de păpuşi din carton reciclabil

  1. Bravo!!! Imi place tare mult casuta voastra! Si ce idee buna, sa aveti si o terasa sus. Acum imi pare rau ca nu are si casuta noastra :) Cine stie, poate ca ii vom face, in timp. Oricum, am planuri de extindere :))
    Te felicit, Melly! Va doresc multe, multe ore de distractie :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *