Adrian Paunescu – Rugă pentru părinţi

Enigmatici şi cuminţi,
Terminându-şi rostul lor,
Lângă noi se sting şi mor,
Dragii noştri, dragi părinţi.

Chiamă-i Doamne înapoi
Că şi-aşa au dus-o prost,
Şi fă-i tineri cum au fost,
Fă-i mai tineri decât noi.

Pentru cei ce ne-au făcut
Dă un ordin, dă ceva
Să-i mai poţi întârzia
Să o ia de la început.

Au plătit cu viaţa lor
Ale fiilor erori,
Doamne fă-i nemuritori
Pe părinţii care mor.

Ia priviţi-i cum se duc,
Ia priviţi-i cum se sting,
Lumânări în cuib de cuc,
Parcă tac, şi parcă ning.

Plini de boli şi suferind
Ne întoarcem în pământ,
Cât mai suntem, cât mai sunt,
Mângâiaţi-i pe părinţi.

E pământul tot mai greu,
Despărţirea-i tot mai grea,
Sărut-mâna, tatăl meu,
Sărut-mâna, mama mea.

Dar de ce priviţi asa,
Fata mea şi fiul meu,
Eu sunt cel ce va urma
Dragii mei mă duc şi eu.

Sărut-mâna, tatăl meu,
Sărut-mâna, mama mea.
Rămas bun, băiatul meu,
Rămas bun, fetiţa mea,

Tatăl meu, băiatul meu,
Mama mea, fetiţa mea.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

5 thoughts on “Adrian Paunescu – Rugă pentru părinţi

  1. excelentele voastre cred ca aceasta ramane opera de capatai a maestrului monstrului sacru al literaturiiromane cota de nivel ,,eminescu,,…este o veritabila ,,capsula a timpului,, antr o lume perisabila …..efemera… sic volo nihil sine deo…..

  2. excelentele voastre ,cu resoect sa notam astazi 05 noiembrie 2010 ziua sacra a disparitiei pamantesti a monstrului sacru al literaturii romane domnul adrian paunescu,poetul nostru natiomal,…… dumnezeu sa l odihneasca an pace si liniste,…..noi cetatenii acestei tari acum an mare neputinta nu te vom uita niciodata maestre,…………. cu deosebite cuvinte de respect si domnului nartip, unexeget si om de abnalta cultura,. sa traiti domnule,.m. m. an rezerva tanase marian,. sic volo nihil sine deo,..

  3. cu o mare indignare l am ascultat astazi si pe un veritabil bolnav mintal asa zisul intelectual mircea dinescu, un flecar care vorbeste urat an media,.la momentul 89 cand a cazut ceausescu a venit cu cuvinte ca de pilda ,,doamne ajuta,. m am bucurat enorm ,, vorbeam ,, cu mine si ami spuneam ca vor fi vremuri bune viitoare pentru tara,……………mai apoi an acele si penibile emisiuni ,,tanase si dinescu,, foarte ades acest scelerat vorbeste uratpe post aidoma unui puscarias sadea,.rusine romani rusine romania,……. astazi cand se comenta disparitia marelui conational, se spunea ca au aparut nonvalori an romania iar o nemernica de ziarista de la ,,realitatea t. v. ,, a spus un cuvant urat cea impietat momentul,……….. ce sa mao credem dragi romani de vreme ce un gunoi bolnav,,c. v. t. ,, spunea ca el stie 11 limbi straine pentru ca apoi sa vorbeasca pe post ca un puscarias sadea,.domnilor directoti si proprietari de ziare si televiziuni,..instruiti va oamenii sa botbeasca frumos,aceste energii negative aduc un mare si distrugator romaniei ca entitate,. nihil sine deo,…

  4. excelentei sale domnului nartip,.va aduc la cunostinta domnuleca raportat la starea sanatatii mele grava de cand acum sase ani am suferit la spitalul militar al ministerului de interneo grava lectiedela cadre nilitare si medicale si cand un ticalos o clona sinistra a fr. mengele mi a spus ,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,………..am sferit recent adica acum trei luni o alta lovitura,…… datorita unei recaderi a bolii medical si legal ca asistat de c. a. s. zerou tratat,…. am suferit o recadere a bolii m am prezentat cu fiiva me si cu ginerele meu la spitalul clinic fundeni un bun al acerstui popor asuprit si batjocorit si desi nu puteam sa merg ca si acum domnule,am fost dar afara an strada dici an strada de catre un derbedeu si medic caruia i am spus drama mea de acum sase ani la ,m. i. ,, am plecat la urgente floreasca undeco doctorita fara gar mi a dat o terapie cumparand din farmacie un produs toxic pancreatic care ni a agravat enorm o glicemieusor crescuta,.actualmente nu pot merge deabia am echilibrat glicemia si astept sfantul si divinul vraciun,.pe acel derbedeu medic al cunosc bine,acum doi ani cand am avut sotia internata acolo al pandeam pe culoar si ai bagam periodic sume antre 50 si 100 de lei an buzynar,…………..mmultumesc excelenta voastra asta este tara noastra grav bolnava de hotie si tivalosie cronica,.cu respect domnule,.maistru militar an rezerva de la s. t. s. tanase marian,.sa traiti,excelenta voastra,……..

  5. EXCELENTELE VOASTRE SA FACEM UN MIC EFORT ACELA DE A PUNE ALATURI ,ASADAR UNA LANGA ALTA DOUA OPERE DE CAPATAI ALE LITERATURII ROMANE,,. POEZIA LUCEAFARUL A MARELUL GENIU MIHAIL EMINESCU SI POEZIA MAGNIFICA ,,RUGA PENTRU PARINTI A MONSTRULUI SACRE ANTRU NEMURIRE MARELE NOSTRU POET NATIONA,,ADRIAN PAUNESCU,, NIHIL SINE DEO,,……………….. CU O ADANCA PLECACIUNE,,……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *