Aparat de facut paine si baghete Moulinex 5003

.


Mi-am cumpărat şi eu maşină de făcut pâine :D De vreo 2 luni am tot analizat ce să cumpărăm şi ne-am hotărât într-un final.
Am ales moulinex 5003 pentru funcţia de baghete. Minunăţia are 14 programe printre care:
programul 1: Pâine simplă albă
programul 2: Pâine franţuzească
programul 3: Pâine integrală
programul 4: Desert
programul 5: Pâine rapidă
programul 6: Pâine fără gluten
programul 7: Pâine fără sare
programul 8: Extra omega 3 (această pâine este bogată în acizi graşi omega 3, graţie unei reţete complete şi echilibrate nutriţional. Acizii graşi omega 3 contribuie la funcţionarea corespunzătoare a sitemului cardiovascular)
programul 9: Baghetă
programul 10: Prăjituri
programul 11: Dulceaţă (gemuri şi compoturi)


programul 12: Paste
programul 13: Aluat (aluaturi care cresc, de ex. pizza, gogoşi ş.a.)
programul 14: Program de gătit

Acest aparat frământează – odihneşte aluatul – procesul de ridicare pentru a creşte – coace şi încălzeşte.

Partea interesantă este că nu necesită supraveghere şi se poate programa cu 15 ore în avans pentru a-ţi face painea la ce oră doreşti.

Acuma am pus să facă o reţetă simplă: pâinea de bază.
După cum scrie în instrucţiuni am pus:

Reţetă pâine de bază

Ingrediente:

Ulei 2linguri
Apă 325 ml
Sare 2 linguriţe
Zahăr 2lingure
Lapte praf 2,5 lingure (am început să nu mai adaug lapte praf iese la fel de bună- mai puţin dulce- aşa e ideală!)
Făină de pâine albă 600gr
Drojdie 1,5 linguriţe (cum nu am mai găsit drojdie praf am cumpărat drojdie proaspătă şi am pus 13gr drojdie proaspătă). Prefer drojdia proaspătă!

Se pun în această ordine. Aparatul este setat pentru coajă rumenită la mediu. Am apăsat pe butonul de start si gata. Maşina a făcut totul! Greutatea pâinii e de 1kg şi durează 3:20h.

Când este gata voi reveni cu poze.

Iată şi pozele. A ieşit super, nu mă aşteptam să-mi iasă din prima. Dabea aştept să fac baghete şi gogoşi :D
IMG_0099IMG_0097 IMG_0096 IMG_0098


PS: Voi aţi primit cartea de reţete pentru maşina de făcut pâine? Am trimis cuponul deja de 1 săptămână. Am înţeles ca trebuie trimisă şi chitanţa… dar cum să trimit chitanţa? cum mai beneficiez de garantie dacă n-am chitanţa? În fine, sper să primesc cartea…

Last edit:  primisem cartea, am uploadat-o pe scribd o gasiti aici 

Vezi: CARTEA DE REŢETE PENTRU APARATUL DE PÂINE

UPDATE: reţeta de pâine pe care am început să o folosesc zilnic este: Pâinea franţuzească tradiţională
Reţetă:

Ingrediente:
Apă: 450 ml
Sare: 2 linguriţe
Făină simplă: 700g
Drojdie proaspătă: 9 grame
PhotobucketPhotobucket

PhotobucketPhotobucket
Se pun ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine: apă, sare, făina şi drojdia fărâmiţată (am fărâmiţat-o între palme).
Se pune vasul de copt în maşină şi se selectează programul 2, greutatea pâinii şi culoarea dorită a coji. Apoi se apasă butonul stop/start. După 3:39 ore maşina se opreşte si scoateţi aparatul din priză.

Această pâine are aroma grâului şi se asemănă foarte mult cu pâinea de calitate al fermierilor francezi.

 

Am mai făcut:

Vezi reţetele mele făcute în aparatul de paine Moulinex.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

132 thoughts on “Aparat de facut paine si baghete Moulinex 5003

  1. As dori sa stiu pentru painea fara gluten ce fel de drojdie se foloseste,stiut fiind ca drojdia de bere contine gluten?Am procurat faina Mix-B dr.Schar pe ambalaj exista reteta de paine , dar in dreptul drojdiei uscate nu specifica daca este fara gluten sau nu.In schimb ,pe instructiunile aparatului de facut paine Mulinex apare avertizarea si pentru drojdie: a se folosi drojdie fara gluten.

  2. buna, mi-am luat si eu un aparat de facut paine ca si al tau, dar ghinion, are carte de retete in turca, cum ai facut rost de retete? da-mi de stire te rog mult.
    ioana

  3. pentru Ioana:
    Am cumparat aparatul la “Metro” Timisoara.Cartea de retete este conceput foarte sugestiv,existand simboluri pentru fiecare ingredient si poze pentru succesiunea operatiilor pentru fiecare reteta. Denumirea ingredientelor se gaseste si in limba romana.Daca doresti,as putea sa scanez cartea si sa ti-l trimit. Da-mi adresa ta de e-mail. Intre timp poate te interesezi si de problema mea cu drojdia fara gluten…

  4. Observatie in legatura cu reteta de paine de pe acest site:
    -este gresit scris in reteta: lingura,lingurita.
    Aparatul este dotat cu un dozator din plastic avand la un capat o cupa mai mare si una mai mica la celalalt capat, pentru dozarea sarii,zaharului,laptelui praf si a drojdiei uscate.Nu cred ca este echivalent cu o lingurita.

  5. mersi mult, l-am luat de la altex intamplator am lucrat si eu acolo vreo 7 luni dar minune mare, cred ca au gresit aia transportul de e totul in turceste. bun adresa mea e ioanadaniela_romanu@yahoo.ie, ieri am facut paine alba simpla dupa reteta asta dar nu e la fel de rumenita e aproape alba…m-am saturat de romania.

  6. Am cumparat si eu aparatul cu pricina din Bucuresti (Auchan).; aceeasi problema cartea de retete este in lb turca, asa ca daca are cineva una scanata, sau in alta forma, mi-ar fi de mare folos., adresa de mail gabiber2@gmail.com

  7. Salut, ieri am cumparat si eu masinaria de la Media Galaxy-Auchan Bucuresti si am aceeasi problema, retetarul este in Turca…….. imi puteti transmite si mie cartea de retete in lb. romana sau engleza. ionlucian@gmail.com

    Multumesc

  8. Buna,
    Mi-am luat si eu astazi un aparat de facut paine ca al tau si am aceeasi problema ca Ioana.Poti sa-mi trimiti si mie cartea daca ai scanat-o ca nu-l pot folosi ca nu am cantitatile.Adresa mea este badita_alexandra@yahoo.com Te rog mult sa ma ajuti
    Multumesc anticipat,Alexandra

  9. buna,
    sunt Gabi Popescu din Timisoara si am aceeasi problema: as dori retetarul, pt ca eu nu il am deloc! Cei de la Flanco, din Mall-ul din timisoara, nu il au deloc… Daca poate cineva sa mi-l trimita in limba engleza sau romana, pe adresa gabi_cosmi@yahoo.com
    Multumesc anticipat,
    Gabi

  10. Si eu tot OW 5003 am dar pot face si lipie (cu programul 8).Astazi am facut lipie cu usturoi,a iesit geniala!

  11. va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu cartea scanata in romana pt OW5003. o am tot in turca, nu are nici un simbol dupa care as putea sa-mi dau seama ca scrie acolo, si mai mult nu am nici un talon…
    adresa de mail: ioana2404@yahoo.co.uk multumesc.

  12. Oameni buni, mie nu mi-a trimis nimeni nimic pe mail. Nu stiu daca voi ati primit vreo carte pe mail.
    In schimb am gasit asta pe net, poate va e de ajutor:

    Dupa ce vad eu pe net la 3000 http://www.moulinex.com/products/electrica…s/homebread.htm, adaptat dupa manualul meu de 200030, iata programele tale si ingredientele fiecarei retete:
    1. paine de baza
    500 grame * 750 g* 1000 g
    – ulei 3,5 lg * 1,5 LG * 2 LG
    – apa 190 ml * 250 ml * 330 ml
    – sare 1 lg * 1 lg * 1,5 lg
    – zahar 2,5 lg * 3 lg * 1 LG
    – lapte praf 1,5 LG * 1,5 LG * 2 LG
    – faina 350 g * 455 g * 605 g
    – drojdie 1 lg * 1 lg * 1,5 lg
    2. paine frantuzeasca
    500 g * 750 g * 1000 g
    – apa 210 ml * 275 ml * 375 ml
    – sare 1 lg * 1,5 lg * 2 lg
    – faina 360 g * 425 g * 620 g
    – drojdie 0,5 lg * 1 lg * 1,5 lg
    3. paine de tara
    500 g * 750 g * 1000 g
    – apa 210 ml * 275 ml * 365 ml
    – sare 1 lg * 1,5 lg * 2 lg
    – faina 290 g * 370 g * 395g
    – faina de secara 70 g * 90 g * 125g
    – drojdie 1 lg * 1 lg * 1,5 lg
    4. paine dulce/ briosa
    500 g * 750 g * 1000 g
    – oua 2 * 2 * 3
    – unt 115 g * 150 g * 195 g
    – lapte lichid 45 ml * 60 ml * 80 ml
    – sare 1 lg * 1 lg * 1,5 lg
    – zahar 2,5 LG * 3 LG * 4 LG
    – faina 280 g * 365 g * 485 g
    – drojdie 1,5 lg * 2 lg * 3 lg
    5. paine super rapida
    1000 g
    – ulei 1,5 LG
    – apa 360 ml
    – sare 1,5 lg
    – zahar 1 LG
    – lapte praf 2,5 LG
    – faina 565 g
    – drojdie 3,5 lg
    6. aluat pentru pizza (program fara coacere)
    750 g
    – ulei de masline 1 LG
    – apa 240 ml
    – sare 1,5 lg
    – faina 480 g
    – drojdie 1 lg
    7 si 8 ??? nu gasesc simboluri similare si nu vreau sa te incurc wallbash.gif
    9. compoturi si dulceturi
    a. dulceata de capsuni, piersici, rubarba sau caise
    – fructe 580 g
    – zahar 360 g
    – pectina 30 g
    – zeama de lamaie 1
    b. dulceata de portocale
    – fructe 500 g
    – zahar 400 g
    – pectina 50 g
    c. compot de mere, rubarba
    – fructe 750 g
    – zahar 5 LG
    10. programul coacere
    permite numai coacerea intre 10 si 60 de minute, reglabila in transe de 10 minute. poate fi selectat singur si poate fi utilizat:
    a. in asociere cu programul aluat cu drojdie (de pizza)
    b. pentru a reincalzi sau a face crocante painile deja coapte si racite cand se afla inca in cuva
    c. pentru a termina coacerea dupa o pana de curent prelungita in cadrul unui ciclu de preparare a painii.

    Reguli generale importante:
    – lichidele se masoara cu paharul gradat din dotarea masinii
    – gramajele se masoara de preferinta cu ajutorul cantarului electronic
    – ingredientele se adauga neaparat in ordinea din reteta, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu lichidele sau sarea.

    Sursa e aceasta:
    http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t440429-625.html

    Sper sa va fie de ajutor!

    Daca exista totusi o carte tradusa si o are cineva, poate o trimiteti si la irina.culina@gmail.com

    Multumesc

  13. am cumparat ieri un aparat de facut paine de la magazinul Flanco, marca moulinex ow 500331, la fel ca voi are retetarul in limba turca. Ma poate ajuta cineva cu un retetar in limba romana? adr. gabi_popa14@yahoo.com

  14. va roooooggggg!vreau si eu retete in romana,si eu am luat o 50033,carte tot in turca.Alexandra,te rog,te rog ,te rooooooooooooog,reteta de lipie cu usturoi,si eu am tavitele,poate ma lamureste cineva ce fac cu manerele de cauciuc de la suportul pt tavitele de la baghete,cum il scot?ela_dana37@yahoo.com

  15. buna
    vreau sa stiu si eu la ce adresa ai trimis formularul. la adresa din bucuresti? interesanta cartea de retete dar am vazut ca nu are nicio reteta de cozonac. sau nu am vazut eu bine?!

  16. La adresa din Bucuresti am trimis formularul. Din pacate retete de cozonac nu sunt in cartea respectiva, doar pentru aluat de pizza. Dar, am auzit fete care au incercat reteta lor de cozonac cu programul de aluat si le-au iesit. Eu inca nu am facut cozoac, am facut zilele astea aluat pentru placinta cu cartofi :D

  17. Buna prieteni. Eu am primit o masina CIATRONIC BBA 2605, de 1 kg. Ma ajuta si pe mine cineva cu retete ptr piine de 750gr. Are cineva marca aceeasta. Daca da va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi. Id este cristi.simion12@ yahoo.com sau tel 0722 209 512 . Cristian . Dati-mi bip si va sun eu. Multumesc.

  18. Vreau si eu retetarul masinii de paine Moulinex cea care face si baghete.Am gasit ceva pe mail dar nu pot sa le printez.Va multumesc din suflet. Mariana

  19. Am luat in august aparatul, l-am luat din bratele sotului care mi-l adusese cadou . Initial am pornit cu reteta presetata de paine simpla in asteptarea retetarului, numai ca atunci cand cartea de retete a ajuns, am descoperit ca nu puteam accesa meniul si ca aparatul capatase parca un suflu de viata, pornea spontan si nu vroia sa se mai opreasca oricat de hotarata apasam pe butonul de stop. Presupun ca e doar o chestiune de ghinion, sau poate de naivitate sa cred ca de ghinion, dar sper ca ,,internarea” fortata in service sa il aduca inapoi cu ganduri mai bune si gata de functionare.

  20. buna,am cumparat si eu aceasta masina minunata, dar nu am retetarul, deci nu am reusit sa fac decat paine simpla: va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine si sa-mi trimiteti si mie retetarul la adresa prala_dana@yahoo.com. Multumesc anticipat

  21. M-am hotarat sa cumpar si eu o masina de paine deoarece nu am timp sa fac tot ceea ce mi-as dori din aluat, iar aceasta masina m-ar ajuta enorm. Problema este ca desi am vazut multe pareri bune despre aceasta masina, chiar nu am curaj sa o cumpar datorita faptului ca nu are cuva ( tava ) sau cum s-o numi ea din inox ( de exemplu cum este la Kenwood ). Intotdeauna, dar absolut intotdeauna cand am cumparat ceva teflonat nu a rezistat mai mult de 6 luni. Rog pe cei care o folosesc de un an sa-mi spuna in ce stare se afla tava ( sincer, nu cred ca este ca-n prima zi ).
    Multumesc!

  22. In ianuarie 2010 se implineste un an de cand am apartul de facut paine …o sa-i fac o poza sa vezi cum arata cuva de la apartul meu dupa aproape 1an

  23. Multumesc mult Kemell! Esti o scumpa! Intradevar, arata foarte bine, ca noua :) O sa merg prin magazine sa vad ce gasesc in orasul meu … sau comand pe net.
    SARBATORI FERICITE!

  24. Interiorul tavii este intact, eu nu am nimica de obiectat la acest aparat, sunt f multumita si o folosesc zilnic. Fac paine, aluat de pizza, prajiturile din catalog si acuma vreau sa fac cozonac.
    Posibil sa existe aparate de o calitate mai mare, nu stiu… eu pe acesta l-am ales si nu ma plang nici dupa un an de cand il am.

  25. Ok, am vazut discutiile despre masina de facut paine…am o intrebare poate stupida… e face totul fara sa o supraveghezi sau fara sa intervi? adica ce faci cu malaxorul , ramane in paine? sau cum se procedeaza… sunt tentat sa iau una dar vreau sa o programez iar dimineata cand ma trezescsa am painea proaspata si calda…. pot sa fac asta?

  26. Nu e stupida. Pana nu vezi e greu sa-ti imaginezi exact cum lucreaza. Dar da, cele doua palete ale malaxorului, teflonate si ele, raman in paine. Se scot foarte usor cu un carlig furnizat de producator. Uneori se intampla sa cada si singure. Si inca odata da, se poate programa. Personal o programez dupa inspiratie, sa fie gata dimineata sau cand ma intorc de la birou. Sunt incantat de “instalatie” si de cand mi-am cumparat-o, aproximativ sase luni, nu am mai cumparat paine… cu o exceptie sau doua.

  27. Exista diferente intre masinile acestea seria 5000 ? Fiindca am vazut ca sunt foarte multe variante : OW50033 , OW500331 , OW 5003 , OW 500030 etc. Stie cineva care sunt diferentele intre aceste masini ?

  28. este diferenta intre ele dpdv al nr de programe,al puterii.al gramajului painii.intra pe site-ul moulinex si te mai lamuresti .de ex 500331 are in plus fata de 5003 formele pt bagheta.eu mi-am achizitionat ieri o masina de paine 500331 si am atat cartea tehnica cu traducere in lb romana cat si un cd cu retete tot in lb romana.toate acestea erau in cutia masinii de paine.nu inteleg cum sa tr trimis bonul de cumparare(pt aprimi retetarul) pt ca,in caz de defectiune,certificatul de garantie este valabil numai insotit de factura sau bonul de casa.

  29. IMI POATE SPUNE SI MIE CINEVA CUM SE DOZEAZA FAINA ? NU AM UN CANTAR DE BUCATARIE SI NU STIU CU APROX CAT INSEAMNA 330 G FAINA ?
    VA MULTUMESC

  30. ma alatur si eu voua as dori o informatie cine poate sa imi spuna daca e posibil sa adaptez un suport de coacere baghete la un Moulinex 5000 si de unde pot achizitiona
    ma mutumesc

  31. am cumparat si eu amaratul acesta si prima data am facut o paine si a iesit perfect. Am mai folosit apraratul peste cateva luni si am facut brioche(asa scrie in carte),si atunci a iesit bine. urmatoarea zi am vrut sa fac o paine normala si nu sa copt, s-a facut ca malaiul. alta zi am facut iar brioche dar am pus si rahat si arahide si a iesit tare si sfaramicios,iar rahatul si stafidele numai erau. peste 2 zile am incercat din nou brioche si nu sa copt total, prin blat era si aluat…si nu stiu de ce nu iese bine…am pus toate ingredientele necesare…..va rog dati-mi un sfat..multumesc

  32. Imi poate spune si mie cineva care este modelul Moulinex care face si baghete si lipii?…ca am cautat dar nu am gasit decat simplu adica (5000) si cu baghete (5003)

    va multumesc mult…

  33. am cumparat de curand o masina de paine ow 5000. as vrea sa fac de paste cozonaz, reteta mea, dar nu stiu care este programul masinii pentru acest aluat. ma puteti ajuta? multumesc

  34. multumesc, Kemell, am facut un cozonac excelent, care se desface fasii, fasii. Am folosit programul 4 pana la dospire si apoi am dat pe 13 pentru inca o framantare, L/am dospit si copt in cuptorul aragazului si a iesit bestial. am ,,batuto:” pe mama, care este maestru in cozonaci, numai ca ea framanta cu mana, de ii iese sufletul.

  35. Am cumarat si eu masina moulinex pt baghete dar nu stiu de ce painea nu este deloc crescuta la final.Am incercat mai multe programe dar rezultatele sant aceleasi. Am urmat instructiunile in totalitate,am respectat masurile dar degeaba.Painea este foarte buna dar aspectul nu este deloc placut. nu stiu de ce .

  36. Livia si eu am acelasi model de la moulinex insa nu am incercat decat o retea din carte si nu pot spune ca am fost extrem de multumita.incearca si alte retete pe care le gasesti pe net sau chiar pe ambalajele de faina.depinde f mult de faina(gr de umiditate)si de drojdie.am fost extrem de multumita de premix-ul de la dobrogea-mai ales faina pt paine rustica.este cam scumpa dar painea este excelenta.
    george eu stiu ca modelul moulinex OW 6000 face si baghete si lipii insa nu a aparut la vanzare in magazine ci doar on-line si ajunge cam la 800ron.da o cautare pe google si ai sa gasesti cu siguranta.totusi ar fi bine daca ai mai putea astepta pt ca va ajunge si in retelele de magazine la vanzare si vor fi ceva mai ieftine(moulinex-ul de facut baghete l-am cumparat din magazin cu 480 ron iar on-line ajungea la 570ron).

  37. multumesc Carmen ! chiar am cumparat premix-ul . sant curioasa ce o sa iasa. Nu m-am gandit ca ar putea fi de vina faina sau retetele. o sa incerc altceva .

  38. Carmen, asa imi ieseau si mie la inceput, lasate in jos. Am descoperit ca puneam prea multa grojdie, am tot portionat, apoi am observat ca apa ar fi multa asa ca am renuntat la vreo 30 de grame, si faina are un rol f mare. La painea traditionala pun 9 gr drojdie pproaspata, apa 400 ml si faina din cea mai ieftina ddin magazinul PLUS si imi iese ok si e f. gustoasa.

  39. eu va recomand o reteta pe care o folosesc o data la 2 zile de vreo 2 luni si imi iese.: ptr. aparat preparat paine, daca produsul finit este de 1 kg: 500g faina, 2 linguri ulei, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, apa; 300 ml, 2 linguri susan si in sfarsit, extrem de important 1/2 pachet drojdie uscata Pakmaya, o gasiti in Timisoara in Kaufland, dar sunt convinsa ca si in alte marketuri din tara. Tin sa subliniez ca in prospectul meu, se mentioneaza expres: peste drojdie sa nu se puna apa, adica sa nu se inmoaie. Solutia e deci turnati apa, apoi peste ea faina si celelte ingrediente, ptr. a nu se inmuia drojdia si a se produce acest lucru in procesul de “productie”. Eu am experimentat cu drojdie Si da, precum o ante “vorbitoare”, cu aceeasi drojdie proaspata, mi-a iesit o paine alba ca cearsaful Probabil solutia este ptr. multi dintre voi drojdia uscata, fata de care eu am avut la inceput o reticenta maaaare! Pofta mare!

  40. Eu folosesc numai drojdie proaspata, si iasa foarte bine. Eu fac o paine dintr-un kg de faina la care adaug 450 ml apa sau lapte, un ou, putin ulei, trei cupe mici de sare si cam 10 gr de drojdie. Pun lichidele primele (ou, apa, ulei), adaug sarea, faina si la sfarsit pun drojdia. Folosesc programul 2 de la mulinex 5005(cea cu baghete) si selectez sa fie mai rumenita si sa aiba 1500 gr. Si iasa foarte buna

  41. VA ROG MULT : DACA STIE CINEVA DE UNDE SI CUM POT FACE ROST DE PALETE PENTRU MASINA DE FACUT PAINE MARCA ”SHOV” . IMI TREBUIESC URGENT. CELE DE LA APARTAUL MEU S-AU TOCIT PE INTERIOR, CANTURILE , SI PATINEAZA PE AX, DECI NU MAI FRAMANTA

  42. o am de aproape un an,deci pot sa spun ca am ceva experienta,si vreau sa va dau o reteta inventata de mine.apa.450ml.ulei 2 linguri.sare 2 lingurite.tarite30gr.faina din seminte de in 40gr,se gasesc la plafar si se da prin risnita de cafea,100gr faina neagra,470gr faina alba si la final se pune 25gr.drojdie proaspata,sau un pachetel de 7gr.de drojdie uscata.succes si pofta mare.

  43. buna
    ma poti ajuta si pe mine cu retetarul, si daca din greaseala ai si manualul ti`as fi recunoscator
    te rog trimite`mi pe mailul din formular
    ms frumos

  44. Ahoi all! Si eu mi-am achizitionat un Moulinex baguette maker si a trebuit sa umblu dupa CD-ul ce insotea masina, ‘uitata’de vanzatori.Atentie ca nu este specificat CD-ul in brosura ci doar pe autocolantul aplicat pe masina. Am facut cateva paini cu faina grania si au fost ok. E o problema cu unitatile de masuta trecute in retetar!!! Poate stie cineva niscai echivalente cu gramul nostru.

  45. Am o mare problema, mi-am luat masina de o saptamana si am incercat sa fac painica de doua ori dar nu mi-a iesit de nici un fel. Nu creste si nici nu se coace in interior… Nu stiu ce sa fac, nu as renunta la masina, as vrea sa imi iasa… nu inteleg unde gresesc, pun toate ingredientele, masurate cum trebuie si aleg si programul corect. Poate cineva sa ma lamureasca?Imi puteti scrie pe crisanti_c@yahoo.com. Multumsc!!!
    a

  46. Mi-am cumparat si eu un mouluinex baguette maker cu o cuva de 15000g si am incercat de cel putin 10 ori sa prepar paine neagra cu faina baneasa pe baza retetei de pe punga producatorului. Mare deceptie, in toate cazurile,dupa circa 3 ore, partea superioara a painii a ‘cazut’ si nu s-a mai copt ca restul painii. Banuiesc faptul ca ar fi din cauza nivelului scazut de gluten din faina insa nu am unde sa verific sau cum sa imbunatatesc aceasta carenta. A mai patit cineva asa ceva si cum a remediat problema?

  47. cine vrea o piine neagra cu doua feluri de faina si 3 feluri de seminte , bogata in omega 3 si nu numai ,cu un gust de piine adevarat si sanatoasa, am o reteta de milioane. Daca cineva este interesat, sa-mi dea un e-mail pe adresa am.adrian@yahoo.com . Fiind o reteta descoperita de mine, as dori ca cei care intra in posesia retetei sa o pastreze doar pentru ei. Reteta este valabila doar oentru Moulinex home bread cu doua malaxoare . Faina si toate ingredientele se gasesc in comertul nostru. Costul iese cam la 7-8 lei pentru o piine care cintareste 900 grame dar merita toti banii.

  48. Vazand pozele facute de Kemell am decis sa luam o masina Moulinex 5023
    N-am reusit sa facem o paine care sa iasa ca cea din poza la care culoarea este uniforma. In partea superioara coaja e alba chiar si pe extra prajarie chiar daca 5023 are putere dubla fata de 5000
    Ma deranjeaza ca nu exista un program doar de coacere sa o mai pun jumate de ora. M-am gandit chiar sa pun o folie de aluminiu pe capac sa reflecte caldura desi nu stiu daca e ok. Care ati avut problema asta si cum ati rezolvat-o? Multumesc

  49. Dan, ai folosit lapte praf?
    pt coacere suplimentara nu te-ai gandit sa folosesti programul pentru baghete? Dupa ce se intinde aluatul pt baghete se da doar la copt…

  50. Am si eu un Mulinex de facut paine, prima data a iesit sa zicem binisor dar dupa aceea nu a mai crescut deloc paine iese ca strict forma recipientului. Am folosit 3 tipuri de faina, 2 tipuri de drojdie uscata, programul 1 si 2 dar degeaba, am respectat intocmai reteta, am folosit masuricile lor dar nimic, ce sa fac? Sa sun la astia la Service?

  51. mie cand nu-mi creste deloc se intampla pentru ca n-am masurat bine drojdia, sau nu am pus suficienta faina. Eu folosesc drojdie proaspata si o cantaresc dupa tabelul din carte. Cum nu-mi mai merge cantarul electric nu le prea nimeresc :)

    Mihaela, reteta este din cartea care ai primit-o cu masina de facut paine?

  52. Da folosesc reteta din carte, este chiar tradusa si nu mai iese deloc, chiar nu stiu ce sa fac, vreau sa cumpar un cantar de bucatarie….am luat faina de Titan, Dobrogea, cea cu emblema mega image, drojdie uscata dr.oetk, si inca un fel, am incalzit si apa, am masurat si cu altceva si tot iese scobita in interior, o sa incerc si cu drojdie proaspata dar 13 gr cam cat este? si pentru ce reteta este?

  53. as vrea si cateva retete cu alte masurici poate, stiu pe cineva care a tot adaptat si ii iese o paine super, dar nu o gasesc deloc in ultima vreme si nu am cum sa dau de ea sa-mi spuna retelele. Stiu ca doar le framanta paine in masina si o coace direct in cuptor… dar ma rog sunt dezamagita ca nu imi place deloc painea din comert si ma duceam tocmai pe Floreasca sa iau o paine scumpa de la patiserie cu iz frantuzesc….

  54. Buna ,
    Va rog sa-mi spuneti si mie ce tip de faina drojdie si alte ingrediente mai folositi ca sa-mi iasa si mie painea ass cs in imsginile voastre pentru ca mie nu-mi creste foarte bine din pacate . multumesc anticipat

  55. brusc masina mea de paine nu mai invirte cum trebuie aluatul . a scazut puterea motorului in rest coace bine dar nu stiu cat va functiona asa stie cineva ce se intampla /.

  56. deea, eu folosesc drojdie proaspata pakmaya (9 g de drojdie pt reteta frantuzeasca cu programul 2), faina Fabulo din Plus.

    iulian, eu am uns cu ulei partea de jos care invarte platele, si am spalat bine cuva si pe interior

  57. Buna, va rog explicatimi si mie de ce iese painea amara daca folosesc doar faina neagra special pentr masina? In rest ingredientele sunt cele din reteta.

  58. Am patit si eu un necaz,am pierdut unul din paletii de malaxat coca.daca ma poate descurca cineva de unul sau chiar de ambii paleti,contracost bineinteles.Sunt din Calarasi,0724045854,multumesc.

  59. eu sunt la a treia masina ,am avut 2 acsa si acum ca m-am mutat in It am luat una de la lidl ..nu am dat niciodata f multi bani pe ele ,pot sa va impartasesc cite ceva din experientele mele ,conteaza mult drojdia in sensul ca daca folositi dr proaspata niciodata nu veti reusi sa faceti proportia exacta si din aceasta cauza e posibil ca piinea sa fie prea dospita sau prea necrescuta dupa multe experiemente de drojdie si rateuri am intelesc ca cel mai bn iese cu drojdie la plic ,praf ,apoi conteaza mult si faina ..umiditatea ,in Ro foloseam faina 480 sau 000 si imi iesea bn pineaintotdeauna ,dar cu 650 imi inmuia nu era bn niciodata ,aici in It folosec 000 iese super piinea ,apoi conteaza gramajul faini ,adica sa pui in mod corespunzator cantitatea de faina -apa .chiar si citeva gr conteaza ,cind am luat aici masina nu am avut cintar decit pahar dozator o sap am facut numai uriteni de piini,apoi am decis ca nu mai merge si am luat un cintar ,acum am super-piine,si in final va las reteta mea una din ele care o folosec cel mai mult ptr 1000gr piine
    350ml apa
    1 lgt zahar’
    1lgt sare
    1 ling ulei masline
    540 gr faina
    1 pachet 7 gr drojdie
    programul 3 rapid il folosesc eu mai mult

  60. Merci maria pentru sfaturi. Eu nu folosesc drojdie uscata, după n rateuri am nimerit gramajul de drojdie proaspăta la painea de 1 kg pun 9 grame. Reţeta pe care o folosesc cel mai des este
    Apă: 450 ml
    Sare: 2 linguriţe
    Făină simplă: 700g
    Drojdie proaspătă: 9 grame

    Mai nou fac paine de 1.500 ca să nu mai trebuiască să pun zilnic aparatul la copt. pt o paine 1.500 asta e reteta http://kemell.k5.ro/uncategorized/paine-frantuzeasca-traditionala-in-aparatul-de-facut-paine-moulinex-5003/

  61. As dori sa va scriu si reteta mea de paine …

    200g faina integrala de grau ( SanoVita )
    300g faina alba ( eu folosesc Arpis, mi se pare foarte buna )
    310 ml apa
    2-3 linguri ulei de masline
    1/2 lingurita de sare ( imi place mai putin sarata )
    1 lingurita zahar
    15g drojdie proaspata

    Masina mea este un Moulinex OW2000. Folosesc programul 5, care este pentru paine integrala rapida. Grad de rumenire mare si greutate 750 de grame. Am incercat si alte tipuri de faina alba ( Boromir, Dobrogea. etc ) dar painea nu iese la fel. Nu uitati ca dupa primele 5 minute de framantare sa adunati faina din colturi cu o spatula moale de silicon pentru ca altfel riscati sa ramana putina faina neamestecata. Cand este gata, ridicati capacul masinii pentru 10 minute apoi scoateti painea pe un gratar.

  62. am o masina da facut paine moulinex si nu se mai invart paletele cand o pornesc. are cineva idee care este cauza?
    multumesc

  63. trebuie să cureţi foarte bine lăcaşul (acel fier) în care se înfing paletele… toarnă apă fiartă împreună cu detergent de vase în cuvă şi curaţă bine, până când acele fiare se învârt. Eu aşa am procedat…

  64. mi-am cumparat o masina de paine moulinex cam acum o luna de zile , am respectat reteta din carte dar nu am avut nici -o data o paine crescuta cum este pe fotografie . Nu stiu care este gresala ,eu s-au masina , va rog sa-mi spuneti, ce pot sa fac ca sa am o paine crescuta?

  65. Poate fi faina sau drojdia.
    Cand am folosit faina tip 000 nu-mi crestea sau se lasa in jos cand puneam prea multa drojdie.
    Eu folosesc faina alba de grau tip 650 şi drojdie proaspata -9 grame pentru painea frantuzeasca.

  66. As vrea si eu sa-mi achizitionez o masina de facut paine dar numai pentru paine fara gluten. Din cauza unei intolerante nu pot manca gluten. Este cineva care o foloseste pentru acest tip de paine? Si ce model? Care ar fi reteta?
    Multumesc.

  67. Buna,

    eu folosesc faina de la mama :)
    – nu a iesit din prima pentru ca absoarbe mai mult lichid

    Reteta finala este aceasta:
    1. ulei: 1,5 tbsp
    2. apa: 290 gr (grame – cu paharul gradat pe cantar)
    3. sare: 1 tsp
    4. zahar: 3 tsp
    5. faina: 455 gr
    6. drojdie: 1 tsp (pana acum am incercat Dr. O. si Budafok)
    – un praf de seminte pisate de mac
    – nuca

    iese foarte buna!

  68. Multumesc de raspunsuri. As fi vrut sa aflu daca cineva chiar o foloseste pentru paine fara gluten (ca in cartea masinii scrie despre asta am inteles) pentru ca la cate discutii sunt despre faptul ca rezultatele sunt diferite de la om la om….

  69. Da eu o folosesc pentru paine fara gluten,de aproape 3ani,acuma s-a ars rezistenta si nu gasesc alta s-a o inlocuiesc.

  70. BUNA AM ACHIZITIONAT SI EU UN APARAT DE FACUT PAINE DAR NU AM NICI INSTRUCTIUNI NICI RETETE NIMIC. MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA? CUM SE PROGRAMEAZA? ESTE MOULINEX B 06 C. VA MULTUMESC MULT. ASTEPT RASPUNS PE ADRESA iovansanda@yahoo.com

  71. am si io o intrebare…..am si io masina exact ca si a ta, pot sa fac si cozonac in ea? n-am limba romana si nu prea ma descurc….astp un raspuns…..

  72. Am si eu o masina de facut paine moulinex uno are 14 programe si as dori sa știu la ce program sa o selectez doar pentru framantare ,pentru ca nu am manual in limba Romäna.astept răspuns urgent ….multumesc

  73. sor’mea si-a achizitionat un aparat din acesta si e super multumita, iar painea este excelenta

  74. Buna ziua
    La reteta de paine frantuzeasca ati pus doar 9 grame de drojdie proaspata la 700 grame de faina?

  75. Am probleme cu aparatul de facut paine Moulinex.Programul merge ,dar paleta cuvei nu se misca ,nu se realizeaza framantatul . De asemenea ,nu pot sa scot paleta din axul ei asa cum se spune in instructiuni. Oare ce sa se fi intamplat?!Poate sa-mi explice cineva?
    Va multumesc,Aurora

  76. Probabil s-a blocat de la resturi de aluat uscat. Mie cand mi s-a intamplat am pus in cuva apa fiarta cu detergent de vase si am lasat la inmuiat…

  77. buna …as dori tare mult sa.mi raspunzi la intrebare ..mi.am cumparat si eu aceasta masina de facut paine molunex si am pus.o azi pt. prima data in functiune(dar am scos.o dupa 1 min ) insa pe langa faptul ca scoate un sunet cidat . rotirile sunt cam rare si bruste …eu ma gandesc ca ar trebui ca acea chestiuta mica din centru sa se invarta constant fara vreun sunet anume ..la tine cum functioneaza ? ..sau probabil asa face numai la framantat ..nush ce sa zic ..astept raspuns ..multumesc daca ai citit mesajul si scz . pt. eventualele greseli gramaticale .

  78. Buna ziua,

    Va rog sa ma ajutati cu cartea in format PDF. Nu mai este disponibila la link-ul pe care l-ati indicat dumneavoastra.

    Multumesc frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *