Esti cool si daca vorbesti corect!

MECT(Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului ) şi CNA(Consiliul Naţional al Audiovizualului) lansează broşura „Eşti cool şi dacă vorbeşti corect!”

Lucrarea „Eşti cool şi dacă vorbeşti corect” va fi distribuită tuturor unităţilor de învăţământ. Ea va servi drept material de studiu suplimentar atât pentru cursul de Limba şi literatura română, cât şi pentru cursul opţional Competenţă în mass-media.

Lucrarea cuprinde atât greşelile de limbă identificate în discursul jurnaliştilor din audiovizual, cât şi formele corecte de exprimare.
Toate datele pe care le conţine materialul didactic au fost culese, analizate şi selectate de către un grup de cercetători ai Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române.
Lucrarea îşi propune, prin efortul susţinut de către MECT, CNA şi Academia Română, educarea elevilor în spiritul corectitudinii limbii române.

Utilizarea audio-vizualului drept caz de studiu vine ca urmare a influenţei din ce în ce mai mare pe care acesta o exercită, alături de şcoală şi părinţi, în educaţia elevilor. Importanţa mass-media ca un factor de educaţie în viaţa elevilor, pe lângă cei tradiţionali, a fost recunoscută de multă vreme, motiv care a determinat o abordare nouă pentru instituţiile care reglementează politicile educaţionale.

Sursa: edu.ro

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *