Haine: Vi s-a intamplat sa nu va vina hainele pe care le-ati cumparat? – stiri

Vi s-a întâmplat să mergeţi la cumpărături şi să sesizaţi că hainele pe care doriţi să le cumpăraţi nu se aşează pe corp aşa cum ar trebui? Nici nu se poate altfel, dacă, şi  în acest moment hainele se fac după măsurătorile de acum 30 de ani. Iată ce are de spus ştirea:

Populaţia României şi-a schimbat dimensiunile în ultimii 30 de ani: femeile sunt mai înalte, foarte mulţi copii sunt supraponderali, iar persoanele trecute de 50 de ani suferă şi ele de obezitate. Asta au descoperit experţii de la Institutul Naţional de Cercetare în urma unei anchete antropometrice.

Studiul a fost iniţiat după ce s-a constatat că îmbrăcămintea făcută după măsurătorile de acum 30 de ani nu mai corespunde realităţii.

La Timişoara există un laser antropometric care află noile dimensiuni ale românilor. Aparatul e capabil să măsoare 150 de dimensiuni ale corpului.

Imaginea 3D obţinută redă exact corpul uman. Astfel, fiecare persoană supusă studiului stă într-o cabină specială timp de 30 de secunde şi este scanată. Timişorenii care s-au lăsat masuraţi spun că au acceptat pentru că îşi găsesc foarte greu haine pe masura lor.

“Acest proiect e iniţiat în scopul schimbării mărimii confecţiilor. Se ştie că populaţia din România nu îşi mai găseşte confecţii pe mărime”, a spus Claudia Niculescu, Institutul de Cercetare pentru Textile.

Pentru ca studiul să fie relevant ar trebui scanate aproximativ 6.000 de persoane.

Sursa: Realitatea TV

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “Haine: Vi s-a intamplat sa nu va vina hainele pe care le-ati cumparat? – stiri

  1. cu incaltamintea sport am probleme de acest gen.
    mie imi vine perfect in picior 42 si 1/2 dar nu gasesc niciodata aceasta marime. 43 si 1/3 e prea mare, inot in ei.
    Asa ca fac niste sacrificii si imi iau marimea 42 care ma strang putin (1 sapt maxim) dupa care imi vin bine :)

    specificare : de unde imi cumpar eu incaltamintea sport exista marimea 43 si 1/3 si nu simplu 43.

  2. Eu la toti pantalonii pe care i-am cumparat a trebuit sa modific cate ceva. Ba la lungine, ba a trebuit sa-i mai stramtez un pic etc. Cred ca singurii pantalonii care n-au avut nevoie de modificari a fost o pereche de pantaloni din piele..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *