Reţetă de lipici făcut în casă

Noi lipim extrem de mult şi într-un weekend am rămas fără lipici, căutând o reţetă de lipici… m-am oprit la această reţetă:

Amestecaţi 1 lingură de zahăr, 3 linguri de făină, o linguriţă de oţet şi  5 linguri de apă, până rezultă o pastă groasă pe care o încălziţi pe foc foarte mic până ajunge la consistenţa lipiciului (1 minut). Lipiciul se păstrează la rece mai multe săptămâni [de aici].

De când am făcut acest lipici minune nu am dat banii pe lipiciuri. E incredibil de lipicios. Prima dată am lipit cu el brăduţul din cofragul de ouă şi m-am convins de rezistenţa lui. Pe urmă l-am folosit în toate activităţile în care trebuia să lipim ceva.

Această poză cu lipiciul este făcută după o lună de când îl avem…

…  şi l-am folosit ultima dată zilele trecute ca să lipesc litere decupate din şmirghel pentru a începe activităţile montessori-ene.

Uite cât de bine a lipit! încât de abia am reuşit să dezlipesc litera de cartonaş :)

 

Dacă rămâneţi fără lipici nu ezitaţi să-l preparaţi :)

UPDATE: am rămas fără lipici şi l-am refăcut, faţă de reţeta originală din sursă am observat că a mai trebuit să adaug apă, aşa că am masurat cu o lingură ingredientele şi am modificat reţeta pentru ca să vă iasă cu exactitate.

 

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

17 thoughts on “Reţetă de lipici făcut în casă

 1. Multumim pentru idee. Nu ai spus insa cata apa trebuie pusa;), sa nu am inteles eu?O fi o lingurita?

  1. Eu am pus o lingura (am si adus aceasta modificare in post…) pentru un lipici mai subtirel puteti adauga un pic mai multa apa.

 2. Buuun, multumesc inca o data.Ma si pun pe ‘gatit’, acum ca am aflat reteta;)Pupici

 3. buna seara,
  am o nelamurire, va rog, daca ma puteti ajuta! in reteta se precizeaza ca sunt necesare 5 linguri de apa, iar in commenturi este vorba de 1 lingura…pana la urma care este cantitatea necesara de apa? chiar suntem nerabdatori sa incercam “reteta”!
  multumim anticipat!

 4. 5 linguri de apa, dar puneti atata apa de cat este nevoie pana cand obtineti consistenta dorita, acuma difera si de la fiecare tip de faina, unele au mai multa umiditate si “inghite mai multa apa”. Sa ne spune-ti cum va iesit.

 5. Se poate folosi direct ce l-ai facut.Adica sa nu il mai lasi saptamani intregi la rece? Multumesc! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *