Test psihologic – rezultatul meu

Făcându-mi testul Myers Briggs în limba română (găsiţi aici îndrumările necesare pentru a face acest test).

Am rămas plăcut surprinsă să mă descopăr.

Iată ce se spune despre tipul meu psihologic:

Sunt: Extravert intuitivo-etic ENFp.

Ma regasesc in tot ceea ce se spune despre  acest tip psihologic, anume:

1. “Este un entuziast înflăcărat, o personalitate cu spirit înalt, artistic, rezolvă repede greutăţile personale, bazându-se întotdeauna pe capacitatea sa de a improviza pe moment, în loc să pregătească în prealabil lucrul, îi plac foarte mult situaţiile de iniţiativă nouă, interesantă, atunci când pot fi manifestate talentele proprii şi ale altora, atunci când se poate încă prognostica o evoluţie cât se poate de neverosimilă a evenimentelor” (I. Briggs Myers).

2. E foarte comunicativ, stabileşte cu uşurinţă contactele cu oamenii şi Ie cucereşte simpatia, în raporturile cu oamenii e atent şi tolerant, ştie să creeze o atmosferă de caldă amabilitate şi ataşament, nu se mulţumeşte niciodată cu răspunsul “nu”, sau cu recunoaşterea faptului că cineva nu-l iubeşte pe el sau pe oamenii care îi sunt apropiaţi, caută să convingă persoana respectivă, atitudinea duşmăneasă din jur mai degrabă îl stimulează să acţioneze, decât îl apasă, ştie să-şi ataşeze oamenii.

3. Vede în oameni un număr mare de virtuţi şi nu se poate stăpâni să nu le comunice aceasta printr-o formă cât se poate de emoţională, adesea emoţiile sale furtunoase sunt luate drept sentimente, de aceea are reputaţia unui Don Juan, deşi de fapt, în ce priveşte sentimentele, e destul de conservator, se ataşează doar de un cerc restrîns de oameni din jurul său a căror părere este pentru el extrem de importantă şi determină întru totul starea sa sufletească, comportarea, cunoştinţele, dar dacă este într-adevăr fluşturatic, nu ascunde aceasta.

4. Cuvântările sale despre dragoste şi dor sunt într-adevăr ademenitoare, dar nu întotdeauna merge mai departe de asta, deviza sa este: puterea emoţională asupra tuturora şi libertatea sexuală de toţi.

5. E greu să crezi aceasta dacă îl priveşti, dar în fond este un conservator şi în multe alte probleme, faptele sale pot să contrazică regulile dar nu şi aşteptările celor apropiaţi, agresivitatea sa se manifestă nu în acţiuni ci în cuvinte, în umorul şi sarcasmul usturător, agresiunea din partea lui o provoacă cei care periclitează în mod obietic lucrurile de valoare, teoriile, arta.

6. Ştie şi îi place să polemizeze, uneori îşi foloseşte farmecul şi elanul polemic pentru a nu face nimic, arată cu o revoltă vijelioasă cât este de ocupat şi cât de multe a făcut, el trebuie folosit în starea de elan maxim; în ipostaza de căruţa, nu trage după el căruţa, dacă munca cere o atenţie susţinută şi incordată, aprofundarea detaliilor, pierde interesul pentru ea sau pur şi simplu o abandonează.

7. Este sau un temperament coleric sau sangvinic, posedă tipul tare al sistemului nervos, o mare diversitate de trăiri sufleteşti, nu remarcă durerea (mai ales a celorlalţi), dar este rezistent şi neobosit în rezolvarea problemelor, mereu se zbate pentru ceva, e activ acolo unde alţii sunt pasivi.

8. Elanurile de dinamism alternează cu crize de apăsare somnoroasă, la el totul depinde de dispoziţie: planurile pentru viitor, raportarea faţă de sine, reprezentarea despre lume, planurile măreţe pot alterna cu stări sufleteşti grele, dar o veste interesantă, o apreciere, o şansă atrăgătoare, care s-a ivit brusc pot să-i trasforme starea sufletească; plictiseala îl face deadreptul bolnav.

9. Nu este ambiţios, din moment ce se poate mulţumi cu tovărăşia prietenilor şi presimţirea a ceva interesant, spre deosebire de “Caesar” care preferă să fie stăpânul evident al situaţiei, el caută să fie cel care o dirijează în taină, iar influenţa sa în fond este îndreptată spre obligarea celor din jur să-şi manifeste capacităţile, talentele.

10. În timpul serviciului e certat pentru familiaritate, pentru el nu există zone interzise, cabinete suspuse, el are acces pretutindeni, în ochii lui toţi oamenii sunt egali, urăşte pe cei care se fălesc cu situaţia sau funcţia lor.

11. Are preocupări şi cunoştinţe mai degrabă diversificate decât profunde, şi le însuşeşte te miri de unde, în nici un caz nu la şcoală sau facultate, unde este de obicei primul chiulangiu, e un popularizator excelent, deşi talentele sale oratorice rămân în umbră la început faţă de contactul direct, dar cu timpul obţine şi aici succese remarcabile.

12. E sensibil la recunoaşterea capacităţilor sale intelectuale, caută adesea să-şi susţină disertaţia, se zbate pentru a obţine titluri şi trepte ştiinţifice, aceasta îi oferă posibilitatea de a munci liniştit, e foarte susceptibil dacă sunt atacate ideile care îi sunt dragi, dacă sunt contestate posibilităţile sale şi ale oamenilor care îi sunt apropiaţi, de aceea caută să comunice mai ales cu oamenii care au păreri identice cu el.

13. E gata să ajute oamenii în rezolvarea problemelor lor, cea mai mare plăcere pentru el este de a găsi o ieşire dintr-o încurcătură care pentru alţii ar părea de nerezolvat, poate arăta amabilitate şi bunăvoinţă faţă de orişicine, face într-adevăr ceva numai faţă de cei pe care îi ia în serios, şi atunci face mult mai mult decât se aşteaptă de la el şi decât ce a promis.

Tom Sawyer, Psiholog

Vouă ce va ieşit?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

3 thoughts on “Test psihologic – rezultatul meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *