Un popor de tineri care mint, triseaza si fura

Un număr tot mai mare de tineri din Statele Unite mint, trişează şi fură. Aceasta este concluzia unui studiu publicat de un institut din Los Angeles. Scopului studiului era de a arăta care sunt consecinţele imoralităţii asupra viitorului societăţii americane, informează AFP.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 29.760 de adolescenţi de pe întregul teritoriu al Statelor Unite, întrebându-i dacă au furat, minţit sau înşelat în timpul anului trecut.

30% dintre tinerii chestionaţi au recunoscut că au furat dintr-un magazin. Procentul este mai ridicat decât anul trecut când 26% dintre adolescenţi au declarat că au sustras diverse obiecte din magazine. 23% dintre adolescenţi au declarat că au furat bani sau obiecte de la părinţi sau de la rude.

În ceea ce priveşte minciuna, 42% dintre adolescenţii participanţi la acest studiu au recunoscut că “au minţit uneori pentru a economisi nişte bani”. Procentul a fost mai mare în cazul băieţilor, de 49%.

Totuşi, activitatea preferată a americanilor pare să fie trişatul. 64% dintre participanţii la studiu au mărturisit că au trişat la cel puţin un examen pe parcursul anului precedent, faţă de 60% în 2006.

În ciuda rezultatelor deloc mulţumitoare, 93% dintre adolescenţi se declară “satisfăcuţi de moralitatea şi de personalitatea lor”. Sociologii americani sunt alarmaţi de rezultatele sondajului şi atrag atenţia că aceşti tineri vor deveni oameni politici, părinţi, ofiţeri de poliţie, şefi de firme, jurnalişti şi generali de armată.

Sursa: Antena3.ro

Dacă s-ar face acest studiu şi la noi; credeţi că ar da rezultate mai mulţumitoare?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

One thought on “Un popor de tineri care mint, triseaza si fura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *